jose otte ph.d. 

 

José Otte, Ph.D., is executive coach en organisatie ontwikkeling consultant waarmee zij clienten helpt bij het succesvol behalen van hun doelen. Ze is onderzoeker en schrijft artikelen over Appreciative Coaching en Appreciative Inquiry.   Ze werkt vanuit een waarderende filosofie gebaseerd op het uitgangspunt dat onderzoek naar en de dialoog over sterkten, succes, hoop en dromen zorgt voor een transformatie proces.
In de afgelopen 20 jaar heeft ze gewerkt met clienten die bij organisaties, overheid of gemeenschapsgroepen werken, maar ook non-profit organisaties. Ze geeft Appreciative Coaching workshops. Ze begeleid Bachelor en Master studenten voor diverse opleiders en universiteiten in verschillende domeinen. Haar Ph.D. is in Organizational Behavior Sciences aan de Universiteit van Tilburg. Ze bestudeerd meer dan 20 jaar de Japanse krijgskunst Aikido en voegt die kennis samen in haar somatische coaching. Ze woont in de buurt van Amsterdam, met haar man en hun katten. Hieronder staan de 5 meest aanwezige talenten van José.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opleiding

 

Ph.D., Organizational Behavior, Universiteit van Tilburg

MBA, Master in Business Administration, Kingston University - Londen

Art of Life opleiding bij het Kushi Instituut te Amsterdam (lifestyle coaching).

Ni-dan in Aikido, leraren opleiiding niveau 3 Aikido Nederland.

Coachingsopleidingen/cursussen bij o.a. Ann Clancy (Appreciative Coaching) en El Barko (oplossingsgericht coachen), counseling cursus.

1987 - 1993: Aikido @ Jan Rusman in Haarlem Meermalen per week trainen, stages nationaal en internationaal

1993 - 2014 Aikido bij verschillende leraren, korte perioden

2014 - heden Aikido bij Wilko Vriesman Shihan, Amsterdam. Trainen 3-4 uur per week, nationale stages en stages door internationale leraren (met name uit Japan).

2018 - heden Yin Yoga en Flow Yoga beoefening, alsmede Do-In 

gallery/maximizer-2852375_1920
gallery/strategic-1401952_1920
gallery/library-869061_1920
gallery/futuristic-3006650_1920
gallery/ideation-3267505_1920

Inspirerende Ideeen (brein zoekt steeds naar verbanden, nieuwe lijk op vertrouwde uitdagingen, ideeen = nieuw, diepzinnig, verhelderen, bizar).

Tomeloos Toekomstgericht (over de horizon kijken, in detail zien wat de toekomst in petto heeft, dromende visionair).

Super Strategisch (orde in chaos zien, beste weg voorwaarts zien, bijzondere kijk op de wereld die niet kan worden aangeleerd, stel dat ... steeds weer kijken naar de verschillende scenarios die er zijn en de beste kiezen);

Innig Intellect (mentale activiteit is favoriet, rekken en strekken van de mentale spieren, introspectief, graag denken (en lezen));

Magisch Maximaliseren (het talent van de ander spotten en in staat zijn om de ander te helpen bij het tot bloei brengen van talenten waarbij uitmuntendheid de maatstaf wordt; sterkten fascineren haar, ze koestert ze en perfectioneert ze);