Een korte quiz om te ontdekken waar je nu staat.

 

Als je moeite hebt met het beantwoorden van vraag 1 en 6 dan ben je klaar voor verandering. Als je laag scoort op 3 en/of 4 dan zijn er indicaties dat je verandering nodig hebt. Als je nummer 2 makkelijk kunt beantwoorden, go for it!

 

1. Wat zijn de 5 meest positieve dingen in je leven?

2. Welke 3 dingen zou je willen veranderen in je leven, zodat je leven meer effectief, plezierig en beter wordt? (denk aan relaties, informatie, omgeving, werk)

3. Op een schaal van 1 tot 10 (1 = minst en 10 = meest effectief), geef een cijfer voor de kwaliteit van je leven.

4. Op welk criteria gaf je het cijfer in vraag 3?

5. Welk percentage in je leven dat je leidt is werkelijk JOUW leven?

6. Wat is het dat je tegenhoudt om op je best te zijn?

7. Waar krijg je energie van?

(Bron: vrij vertaald Appreciative Coaching vragen)

 

 

executive coaching

 

Het is tijd om te transformeren. We hebben Moeder Aarde lang genoeg uitgeput. Het is tijd om Haar te helpen bij herstel. We zijn als mens onderdeel van de natuur en zouden dat ook als uitgangspunt moeten nemen. Als we gaan werken vanuit betekenis (wat beteken je voor de ander) en balans kunnen we de natuur helpen herstellen. 

 

In executive coaching sessies help ik je in de transformatie naar betekenisvol leven en werken. Op basis van appreciative coaching, oplossingsgericht coaching, en somatic coaching help ik (senior) management bij het zoeken naar de beste weg voorwaarts in een wereld waarin alles sneller gaat, groei niet tot in de hemel door kan gaan (denk aan donut economie), nieuwe vormen van samenwerken (denk aan reinventing organisations), en de behoeften aan leven en werken vanuit sterkte (positieve psychologie, appreciative inquiry, appreciative coaching, oplossingsgericht coaching, transformatief coachen of somatic coaching). Sessies vinden plaats bij jou op kantoor, of in een ruimte die er voor zorgt dat jij je veilig voelt; dat kan ook buiten zijn, in het bos, op het strand, of in jouw tuin. Somatic coaching gebruik ik om je lichaamshouding te lezen en je te helpen om hoofd-hart-hara op een lijn te brengen, zodat leven en werken vanuit je eigen kracht moeiteloos als vanzelf gaat.

 

Strategische planning - organisatie ontwikkeling

Strategische planning aan de hand van generatieve vragen waarbij alle stakeholders worden meegenomen. Hier ontstaat energie en draagvlak. Noem het een heidag of een strategische sessie. Op inspirerende plek in Nederland of Belgie. Voorbereiding d.m.v. intake gesprek met core-team zodat er geen tijd verloren gaat. 

 

 

 

 

Student coaching

Ik begeleid studenten voor meerdere opleiders bij het doen van afstudeeronderzoek op bachelor of master niveau. Ik begeleid daarnaast studenten die op zoek zijn naar hun talenten, naar wat er nu goed gaat en hoe ze dat kunnen inzetten bij hun afstudeertraject. Dus dit is geen inhoudelijke begeleiding, maar in de gesprekken die we voeren werk je aan omgaan met kritiek, zoeken naar jouw talenten en hoe zet je die in.