magische verhalen

 

Het is tijd om te transformeren. We hebben Moeder Aarde lang genoeg uitgeput. Het is tijd om Haar te helpen bij herstel. We zijn als mens onderdeel van de natuur en zouden dat ook als uitgangspunt moeten nemen. Als we gaan werken vanuit betekenis (wat beteken je voor de ander) en balans kunnen we de natuur helpen herstellen. Ik vertel het magische verhaal over een vrouwelijke samoerai. Zij leeft vanuit balans met de natuur, staat in haar kracht en heeft haar masculine en feminine kwaliteiten mooi verbonden met elkaar. In mijn co-creatie lezing weven we samen het verhaal, voor mannen en vrouwen, over hoe we zelf ook weer hoofd, hart en buik in balans kunnen brengen. Een magische dag, die je in verbondenheid met je eigen kern kracht naar huis brengt.

 

Het delen van verhalen is onze 'basis' wijze om te leren. Ik merk dat ik zelf graag magische verhalen hoor en lees waarin eigenlijk alles mogelijk is. Ik zie als het ware voor me hoe die magische belevenissen werkelijkheid worden. Misschien niet allemaal letterlijk, maar het gevoel blijft. 

 

Ik geef lezingen waarin ik samen met de deelnemers het verhaal beschrijf, en samen tot een nieuwe, mogelijke, toekomst komen. Ik ben er van overtuigt dat het van belang is om hoofd, hart en buik op een lijn te brengen, om zo vanuit balans te kunnen leven. Het hoofd verhaal is gebaseerd op mijn promotie onderzoek waarbij ik onderzoek heb gedaan, en nog steeds doe, naar hoe wij krachtig worden zodra we van uit mogelijkheden gaan denken en doen. 

Het hart verhaal is gebaseerd op mijn liefde voor gezond en lekker eten. Tijdens de sessie wordt er voor jullie gekookt en praten we over eten in balans met de natuur.

Het buik verhaal is gebaseerd op mijn studie van de Japanse krijgskunst Aikido. Deze bewegingsvorm heeft mij geholpen om balans te herkennen in mijn lijf.

 

Het magische verhaal gaat over de vrouwelijke samoerai (onna bu geisha). Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar de vrouwelijke krijgers in de geschiedenis. Ik vertel, schrijf over, en co-creeer het verhaal over hoe we onze feminine en masculiene kwaliteiten in leiderschap in lijn kunnen leren brengen, zodat we allemaal vanuit onze kracht kunnen leven.